Wie ben ik?

Eventmanager Ronald Tops

Geboren en getogen in Raalte.

Het organiseren zat er al snel in. Bij de jeugd al veel geholpen met toernooien en andere dingen te organiseren.

1994 t/m 2021 was ik werkzaam bij Beaphar. Hoofdwerkzaamheden als proces operator (apotheker) en als afvalmanager en proces-documentatie.

In vrije tijd was ik veel actief in de sport en voornamelijk wielrennen. Als wielrentrainer 4 tot teammanager van een wielerploeg. Dit op nationaal en internationaal niveau. Mooie overwinnen gehaald. Niet alleen op het podium, maar ook sporters kunnen begeleiden naar de maatschappij.

In 2018 als vrijwilliger naar het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Daar is het evenementenbloed echt gaan stromen. Meteen actief in de OC permanance (centrale punt van het evenement). Dit nog enkele malen gedaan bij o.a. EK baan en 2* bij het EK veldrijden.

1 dag voordat corona-pandemie het land (de wereld) plat heeft gelegd. Nog de De Zilveren Bal, de ’s werelds snelste schaatsshow tot een succes weten te brengen.

Na 27 jaar de stap genomen om toch de evenementenwereld in te gaan.

Dit was precies in “corona” tijdperk. Het EK voetbal (EURO2020) was als de eerste klus. Daarna meteen door naar het EK baanwielrennen U23, een hoogte punt. Als freelance eventmanager bij Libema Profcycling aan de slag te kunnen.

NU? Druk zoekend en blijven in contact met het netwerk wat ik heb opgebouwd. AREA0572 krijgt ook wat meer vorm en hopelijk in 2022 zal de eerste editie daarvan zijn.

Als freelance eventmanager lees ik me snel in de evenementen in en ben ik zeer slagvaardig om dingen op te lossen. Plannen en logistiek zijn sterke punten van me.